Kultúrális tevékenység

A falunkban valamikor nagyon harsány kultúrális élet volt. Az önkéntes színjátszó kör és a népdalkórus voltak falunk zászlóvivői a kultúrális hagyományok örökítésében. Sajnos ahogy lassan a kultúrális hagyományok, úgy ennek örökítői is kihalnak. Jelenleg talán, mert léteznek más formái a könnyebb szórakozásnak, ezeket a kulúrális tevékenységek most senki sem műveli. Talán ha lesz majd egy elkötelezett csoport, aki majd szeretné megismerni és tovább adni elődei hagyományait, újra lesz pezsgő kultúrális életünk.

Ennek ellenére mindenkinek ajánljuk a már hagyománnyá vált, évenete megrendezésre kerülő falunapot, ahol mozaikként lehetőséget teremtünk egy kis közös kikapcsolódásra és szórakozásra.

A 2013-as falunap beszámolója
...

Sport élet

Sportéletünk szerencsére kicsit mozgalmasabb. Természetesen nálunk is a legkedveltebb labdajáték van az első helyen, a foci. A téli hónapokban a kedvező időjárás esetén, ami azt jelenti, hogy a faluban lévő halastó befagy, lehet a jégen csúszkálni, korcsolyázni és természetesen jégkorongozni. Az említett halastó és a Laborc folyó közelsége a horgászatszerelmeseit csábítja az aktív pihenésre. Ezen kívül természetesen a réteken és erdős részeken gyalogtúrázni és bicikli túrázni lehet.

A falu labdarúgó szakága két csapattal büszkélkedik. Az egyik a 15 év alatti diákok csapata, a másik a felnőtt csapat. Mindkét csapat a járási bajnokságban szerepel. Eredményeikről bővebben itt olvashatnak. A fiatalok a 3. osztályban a felnőttek a 2.B osztálban indulnak.

Tovább itt...

Figyelem

 

 

“A büncselekmények megelőzésének növelése Abarán – kamerarendszer kiépítése”

A résazletek szlovák nyelven
itt olvashatóak....

Nagyráska, Abara - Szennyvízcsatorna és szennyvíztisztító

A 4907.5060038JDU számú szerződés alapján készül el az Abarát nagyráskával összekötő főszennyvízcsatorna.

Az egész végrehajtási tervet itt olvashatják (szlovák nyelven)....

image

A közvilágítás korszerűsítése

A falu sikeres pályázat keretén belül elkezdte a közvilágítás felújítását és modernizációját. A felújítást itt lehet nyomon követni (szlovák nyelven). Tovább itt....

Kapufeljáró

A templom melletti "Ráski utcában" 2013. 07. 22-én elkezdtük a kapufeljáratok felújítását. A felújítás menetát itt követhetik figyelemmel. Tovább itt....

Všetky dokumenty je možné použiť so súhlasom autora